U bevindt zich hier: Home // Actief // Attracties

attracties

Snowworld Landgraaf

Skieën en snowboarden in het zuidelijke Limburg.

SnowWorld Landgraaf bezorgt u een onvergetelijk dagje uit! SnowWorld biedt u de mogelijkheid om het wintersportgevoel in eigen land te ervaren. Jong of oud, beginnend of gevorderd. Iedereen is welkom, het hele jaar door. SnowWorld Landgraaf telt maar liefst 5 pistes met 7 liften. De langste pistes in Landgraaf zijn zelfs 520 meter en zijn voorzien van een 6-persoons stoeltjeslift en een heuse Graubündenhütte op de piste.
>meer...

Bonnefanten Museum Maastricht

Bonnefanten Museum Maastricht

Bezoekadres
Bonnefantenmuseum
Avenue Céramique 250
6221 KX MaastrichtDiverse wisselende exposities
>meer...

Miljoenenlijn

Een echte stoomlocomotief

Miljoenenlijn en Stoomtrein ZLSM

De ZLSM rijdt over de befaamde Miljoenenlijn dwars door het heuvelland tussen Schin op Geul en Kerkrade, en op zondag zelfs naar Heerlen met zowel de stoomtrein als de Schienenbus (panoramatrein). De stoomtrein bestaat uit een Zweedse, op kolen gestookte locomotief met daarachter Belgische rijtuigen, gebouwd in 1934 (1e klasse) en 1955 (2e klasse).


Halteplaatsen
U kunt (zonder reservering) in- en uitstappen op alle stations langs het traject; Valkenburg, Schin op Geul, Wijlre, Eys, Simpelveld, Spekholzerheide, Kerkrade (Industrion) of het internationale retourtje naar Bocholtz en Vetschau (D).
>meer...

Thermenmuseum Heerlen

Opgravingen uit de Romeinse tijd

Het Thermenmuseum
In het Thermenmuseum in Heerlen vindt u de indrukwekkende restanten van een Romeins badhuis, de thermen. Het is het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw van Nederland. Het museum heeft daarnaast een gevarieerde collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd, afkomstig uit Coriovallum - de Romeinse stad die onder Heerlen ligt.
>meer...

Brandbier arrangement

Rondleiding in de Brandbier brouwerij

De Brandbierbrouwerij.

Arrangement.
Ontvangst met koffie en Limburgse vlaai
Film over het merk Brand
Bezoek aan het Brand museum
Rondleiding door brouwerij (m.u.v. zaterdags)
Enkele biertjes in 't Kelderke
Brand attentie
>meer...

Gulpener bier

Rondleiding in de Gulpenerbier brouwerij

De Gulpener Bierbrouwerij staat nog altijd op dezelfde plaats waar het in 1825 is begonnen. Als u naderbij komt, ruikt u de kenmerkende moutlucht van dit zelfstandige familiebedrijf. Hier brouwt de Gulpener 17 verschillende soorten bieren op een duurzaame manier U bent van harte welkom voor een rondleiding. Zodat u persoonlijk zelf kennis kunt maken met ons prachtige duurzame product Gulpener.
>meer...

Mijnmuseum Valkenburg

Staatsmijn Emma in Treebeek (Gem. Brunssum)

Steenkolen Museum Valkenburg
Ontdek de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze omgeving onder degrond. U begint de kennismaking met de wereld van de mijnwerkers in onze sfeervolle filmzaal onder de grond. Daar ziet u een unieke promotie-film van de Staatsmijnen (DSM) uit het midden van de jaren zestig. Deze film geeft u een goed beeld van alle facetten van de mijnbouw.

Fascinerend
Na de film neemt een ex-mijnwerker u mee in de wereld van de steenkoolwinning. Beleef die harde, maar indrukwekkende wereld van de mijnwerkers. U maakt een reis door het verleden langs de machines, die gebruikt werden om kolen te winnen.
Elk bezoek is anders
Bij de steenkolenmijn werken 14 ex-mijnwerkers met een zeer ruime ondergrondse ervaring. Elke gids vertelt zijn eigen verhaal, met de nodige humor, waardoor de sfeer van toen herleeft. Dit wordt extra versterkt door de demonstraties van mijnbouw-machines. Ze werken op een speciaal hiervoor aangelegde perslucht-installatie, zoals vroeger ook in de mijnen werd gebruikt. Door de opstelling hoeft u geen speciale kleding te dragen voor dit ondergrondse avontuur voor jong en oud.

Minder valide
De Steenkolenmijn en de Jan Kruysen Galerij zijn goed toegankelijk voor minder valide en rolstoelgebruikers
>meer...

Mijnmuseum Heerlen

Staatsmijn Emma

Mijnmuseum Heerlen

Bekijk de website voor bezoektijden.!


Bezoekadres
Mijnmuseumpad 2
6412 EX Heerlen


>meer...

Kasteel Hoensbroek

Eén van de mooiste Nederlandse Kastelen

Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg is een van de grootste en mooiste kastelen van het land. Dit enorme slot is een kasteelmuseum. U dwaalt er door meer dan veertig (!) kasteelvertrekken. Voor jong en oud, met of zonder kinderen is in dit kasteel van alles te beleven! Het kasteel is het best bezochte museum van Limburg winnaar van de VVV Zuid-Limburg innovatieprijs 2011!
>meer...

Millitaire begraafplaats Margraten

Militaire begraafplaats

Nabij de kern Margraten bevindt zich de enige Amerikaanse begraafplaats in Nederland. Hier zijn 8.302 militairen begraven. Het merendeel is gesneuveld tijdens de bevrijding van het zuidoosten van Nederland in W.O. II en de opmars door Duitsland.
Tot ver in de omtrek is de begraafplaats zichtbaar door een toren van 30 m. hoog.

Het grondgebied van de begraafplaats is voor eeuwigdurend gebruik beschikbaar gesteld aan de regering van de Verenigde Staten van Amerika. Het beheer berust bij de ‘American Battle Monuments Commission’. Jaarlijks in mei organiseert ABMC een openbaar toegankelijke dodenherdenking ‘Memorial Day’, waaraan vele hoogwaardigheidsbekleders uit binnen- en buitenland deelnemen. In 2005 heeft de voormalig Amerikaanse president George W. Bush de begraafplaats bezocht.
>meer...

Mosaqua

Subtropisch zwembad in Gulpen

Een 25 meter bad met golfslagbad. u kunt uitgebreid relaxen in de whirlpools of stoomcabine. er is een wildwaterbaan en een starglidebaan met
lichteffecten. Voor de kinderen is er het junglebad en een piratenschip. 5 buitenbaden met mega glijbanen. Bij goed of slecht weer: Mosaqua een zwembad met sfeer!
>meer...

Drie Landenpunt

Het Drielandenpunt is bekend vanwege het samenkomen van grenzen en het hoogste punt van Nederland. Tot 1919 was het Drielandenpunt een Vierlandenpunt met ''Neutraal Moresnet'' als vierde land. In het begin van de vorige eeuw was er zelfs een vliegveld op het Vierlandenpunt. Daar spelen zich nu veel van onze spel- en buitenactiviteiten af zoals bijvoorbeeld de Drielandenpunt Sterrenslag en de schietcompetitities bestaande uit bijvoorbeeld kleiduivenschieten, handboogschieten, kruisboogschieten en luchtbuksschieten.

Sprookjesbos

In de bosrijke omgeving kunnen gezinnen met kinderen zeventien sprookjes bekijken die in het park zijn uitgebeeld, waaronder Sneeuwwitje, Hans en Grietje en Roodkapje. Voor wie wat avontuurlijker is ingesteld is er een wildwaterbaan en schommelschip. Ook is er een Westernstadje, een Afrikasafari en een waterorgel.

Pretpark Sprookjesbos Valkenburg
Sibbergrubbe 2a
6301 AA
Valkenburg

Dagelijks 10.00 tot 17.00 uur
Van eind april tot begin september. Daarna in bepaalde (vakantie) weken nog geopend.

Rodelbaan

Rij met hoge snelheid de 375 en 325 meter lange rodelbanen naar beneden; U gaat automatisch were met de sleeplift naar het beginpunt. Je bepaalt zelf je snelheid!!

A GoGo Valkenburg
Neerhem 44 NL
6301 CJ Valkenburg

Geopend:

Zie de eigen website van de rodelbaan Valkenburg

Kabelbaan

De kabelbaan brengt u vanaf het dalstation naar de 68 meter hoger gelegen uitkijktoren De Wilhelminatoren , met een gezellig café/restaurant met een schitterend panoramaterras van waaruit u over Valkenburg aan de Geul en verder kunt kijken. U beleeft een vergezicht tot Duitsland en België! Na een sportieve klim is het natuurlijk heerlijk genieten op het mooist gelegen terras van Valkenburg.

A GoGo Valkenburg
Neerhem 44 NL
6301 CJ Valkenburg

Geopend:

Zie de eigen website van de Kabelbaan Valkenburg

Lasergamen

Lasergamen in een aantal ondergrondse gangen met mysterieuze schimmen en verbazingwekkende rook -en lichteffecten, onheilspellende geluiden. In een door blacklight en discolight verlicht gangenstelsel en bewapende met een ultramodern lasergun en vest, ga je op zoek naar je tegenstanders.

A GoGo Valkenburg
Neerhem 44 NL
6301 CJ Valkenburg

Geopend:

Zie de eigen website van lasergame Valkenburg

Gemeentegrot

In Valkenburg, of eigenlijk onder Valkenburg bevindt zich een ronduit fascinerende wereld. Het is de Gemeentegrot, per jaar door velen bezocht. Met de ontginning van deze grot werd zo'n 2000 jaren geleden begonnen toen de Romeinen de mergel uit de bodem nodig hadden als bouwmateriaal.U wordt geconfronteerd met de oerkracht van de natuur, die steeds van aanzien is veranderd.

Cauberg 4
6301 BT Valkenburg

Geopend:
Zie HIER

Fluweelengrot

De Fluweelengrot is direkt verbonden aan de rijke geschiedenis van de Kasteelruïne van Valkenburg.
Deze grot is waarschijnlijk in de 11de of 12de eeuw ontstaan.

Fluweelengrot
Daalhemerweg 27
6301 BJ Valkenburg


Geopend:
Zie HIER

Pretpark De Valkenier

Een gezellige pretpark met attracties voor de verschillende leeftijdsgroepen. Voor de allerkleinsten zijn er een ballenbad en kabouterspeelland. Maar er zijn ook funslides, de cobra waterglijbaan, botsauto’s, een reuzenrad, een missipiboot, een speelhal en zelfs een achtbaan.

Pretpark De Valkenier
Koningswinkelstraat 53
Valkenburg

Geopend:
Zie HIER

Kasteel Ruïne Valkenburg

Kasteelruine Valkenburg:
De restanten van de enige hoogteburcht van Nederland. De oudste bebouwing gaat terug tot de 11de eeuw. Het kasteel bereikte zijn grootste omvang in de 15de eeuw. De heren van Valkenburg resideren hier al niet meer sinds het einde van de 14de eeuw; toen werd het land van Vakenburg onderdeel van het hertogdom Brabant. In 1670 werd het kasteel door de Fransen opgeblazen en verviel het tot een ruïne.

Kasteelruïne Valkenburg
Daalhemerweg 29
Valkenburg a/d Geul


Geopend:
Zie HIER

Stationsgebouw Valkenburg

Dit station is onderdeel van de spoorlijn Maastricht - Aachen (Aken) en is geopend tegelijk met de voltooiing van de gehele lijn op 23 oktober 1853.

Stationsstraat 10
Valkenburg

Vuursteenmijn Valkenburg

Tot circa 4000 v.Chr. waren vuursteenknollen, die door de mensen uit de Steentijd werden gebruikt om allerhande gebruiksvoorwerpen te fabriceren, vrij gemakkelijk te vinden. Ze lagen min of meer voor het oprapen langs rivieren en beekjes, in dalen en op hellingen. Toen de bevolking echter sterk groeide, overvleugelde de vraag naar vuursteen het aanbod ervan. Om toch genoeg materiaal te kunnen verzamelen, ontstond de mijnbouw

Via verticale schachten werd de grondlaag waarin zich vuursteen bevond, bereikt. Vervolgens werden op deze diepte horizontale gangen uitgegraven om de vuursteenknollen te kunnen winnen. Wanneer deze naar de oppervlakte gebracht waren, werden ze alvast voorbewerkt en vervolgens verhandeld.

De ingang tot de vuursteenmijn bevindt zich tegenover Brouwerij De Leeuw aan Plenkertstraat 90. Het gebied is gratis toegankelijk

Stadsrondrit Valkenburg

Comfortabel gezeten krijgt u tijdens een half uur durende tour een uitstekende indruk van de sfeer van het Geulstadje Valkenburg. U wordt geïnformeerd over alle bezienswaardigheden en attracties langs de route.

Start Grendelplein
Valkenburg

Spookgrot Valkenburg

Je begint met een vrolijke rondleiding in de grotten van Daelhem, maar wat blijkt, het wordt al snel een avontuur om nooit te vergeten.

Lees voor meer info eerst de betreffende website, ivm reserveren en aantal bezoekers!.

Daalhemerweg
Valkenburg a/d Geul

Grotbiking

Met een mountainbike door het grootste mergelgrotten gangenstelsel.

ASP Adventure
Oud Valkenburg 2a
6305 AB Schin op Geul

Dierentuin Gaiazoo

Dierenpark Gaia Zoo in Kerkrade zou zelfs zonder de dieren prachtig zijn ! Het is echt één van de mooiste dierentuinen van Europa, met prachtige ruime dierenverblijven. De natuur in het park is overweldigend ! Ook in de herfst met mooie verkleuringen van de bomen en struiken !

GaiaZOO
Dentgenbachweg 105
6468 PG Kerkrade

geopend
zie HIER

Mondo Verde landgraaf

Het hele jaar open voor iedereen! 250.000 M2 unieke tuinen, bijzondere dieren, spannende attracties en levensechte dino's.

Mondo Verde is een uniek park met 4 verschillende thema's; de prachtige wereldtuinen, het spannende Dinofauna, de veelzijdige dierenwereld en natuurlijk de heerlijke attracties.
Mondo Verde is een belevenis voor elke bezoeker, jong en oud. Kinderen kunnen zich heerlijk uitleven in het actieve gedeelte van het park.

Wereldtuinen Mondo Verde
Groene Wereld 10
6372 PW Landgraaf

geopend
zie HIER

Romeinse Katakomben Valkenburg

Bezoek de Grafkamers van vooraanstaande Romeinen en aanschouw de prachtige fresco's. Dit prachtige museum is ontstaan 1910.

Plenkertstraat 55
6301 GL Valkenburg

Geopend:

Van 1 april tot 1 oktober en in schoolvakanties zijn er dagelijks rondleidingen tussen 11.00 uur en 16.00 uur.

steenkolenmijn

Uniek in Europa.
Ontdek de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze omgeving onder de grond. U begint de kennismaking met de wereld van de mijnwerkers in onze ondergrondse filmzaal, die in mijnbouwstijl is ingericht. Daar ziet u onze unieke promotie-film van de Staatsmijnen (DSM) uit het midden van de jaren zestig. Deze film geeft u een goed beeld van alleswat met de mijnbouw ta maken heeft.

Steenkolenmijn Valkenburg
Daalhemerweg 31
6300 AA Valkenburg aan de Geul


Goed toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers.

Thermaal water uit eigen bron!
Op het topje van de Cauberg ligt Thermae 2OOO. Een unieke locatie waar u zich temidden van een rustgevend landschap heerlijk kunt ontspannen en optimaal kunt genieten van warm mineraalrijk thermaal water uit eigen bronnen.

Adres:
Cauberg 25-27
6301 BT Valkenburg
Telefoon: 043-6092000

Museum Zuid-Limburgse Kunst

Museum Land van Valkenburg


Bezoekadres:


Bezoekadres
Grote Straat 31
6301 CW Valkenburg

Exposities over Zuid-Limburgse kunst en valkenburgse kunst.

>meer...

Sluis bij Ternaaien en Lanaye


Ook dit is Zuid-Limburg.
De mergelwand aan de nieuwe sluis bij maastricht. Dat wil zeggen bij de plaatsen Ternaaien en Lanaye.

De nieuwe sluis is 225 meter lang en 25 meter breed en kent een verval van bijna 14 meter. Voorheen konden slechts schepen tot 2000 ton van de sluis gebruik maken.

Kerstmarkt Fluwelengrot

Kerstmarkt Fluweelengrot Valkenburg.
Gezellig, indrukwekkendde lichtjes, kerstbomen en prachtige versieringen, decoraties en accessoires.

Kerstmarkt Gemeentegrot

Kerstmarkt Gemeentegrot Valkenburg.
Aan de voet van de Cauberg, vindt u de ingang van de Gemeentegrot.

Kerstmarkt Aken
Rondom Das Rathaus, in sfeervol aangeklede straatjes staan talloze mooi verlichte kraampjes. Een echte familiemarkt.


Waar : omgeving van het Akense stadhuis
straten: Ursulinerstraße, Katschhof, Markt


vanaf de laatsts week van november tot kerst tussen 11.00 - 21.00 uur.

25 km

Kertsparade in Valkenburg

Tijdens de kerstmarkt in Valkenburg is er op zaterdagavond en woensdag avond een heuse kerstparade door het dorp.
Een echte aanrader voor jong en oud.


Magisch Zand

Zand Sculptures Valkenburg.
In de oude Wilhelminagrot (bij de kabelbaan) wordt het kerstverhaal uitgebeeld door middel van magische zandsculptures.
Vanaf de twee helft van november tot half januari te bezichtigen.

A GoGo Valkenburg
Neerhem 44 NL
6301 CJ Valkenburg

Geopend:

Zie de eigen website van Magisch Zand Valkenburg Valkenburg