U bevindt zich hier: Home // Actief // Fietsen-Mountainbiken

Fietsen-Mountainbiken


Limburg is DE fietsprovincie van Nederland. Met zijn vele rustieke dorpjes, holle wegen, korenvelden, heuvellandschap, oude vakwerkboerderijen of schuurtjes, is het de geliefde fietsprovincie bij uitstek. Je kunt uren rondfietsen en iedre minuut een ander fantastisch uitzicht voor je zien. Daarbij ben je ook nog eens in een wip over de grens. Wil je onderweg even rusten, dan zult u al snel merken, dat er op heel veel plaatsen rustplekken zijn, waar men op een bankje even kan bijkomen en een blik kan werpen over de wijde omgeving. Er zijn tientallen fietsroutes die speciaal gemaakt zijn voor mensen met mountainbikes, dus die wat meer door het ruige landschap willen touren. Voor wielrenners bestaan dezelfde soort routes, maar dan wat meer toegelegd op een racefiets. Voor de rustige recreatieve fietser bestaan deze routes natuurlijk ook.

Mergellandroute

Eén van de mooiste en tevens zwaarste bewegwijzerde routes van Nederland is ongetwijfeld de 110 km lange Mergellandroute. Je hebt er eigenlijk twee: de officiële autoversie en de daarvan afgeleide trip over de steile hellingen.De autoversie volgt de bruine bordjes. De fietsvariant volgt daar waar ze afwijkt van de autoversie, de groene bordjes. Ze is niet 110 km lang zoals de bordjes aangeven, maar 130 km.
>>meer

Grotbiken

Bijzondere (grot-)programma's voor alle gezelschappen van
1 tot 250 personen het hele jaar door!

- Grotbiken.
- Volg en ontdek de sporen terug in de tijd op een grotbike, door het
onderaardse doolhof.
- Grotklautertocht.
- Avontuurlijke grottentocht.
- De Weg naar Zaligheid (het ultieme teambuildingsprogramma).
- Diverse outdoorprogramma's waaronder survival, mountainbiken, step-, wandeloriëntatie- en
scootertochten.
- Spectaculair hoogteparcours (high challenge) op 7 meter hoogte.

MTB routes

Hieronder vind u een aantal websites die u kunnen helpen aan mountainbike routes (MTB-routes) in Zuid-Limburg.

http://www.mtbroutes.nl
http://www.bikespot.nl/4/zuid-limburg/

Boek hier een van onze Vakantiehuisjes

Huisje 1 max. 6 personen Indeling: L-vormige woonkamer met zithoek, tv, aangepaste en ingerichte keuken, aangepaste badkamer/toilet, rolstoellift naar 1e verdieping, 3 slaapkamers,waarvan 2 kamers met 2 bedden en een kamer met 1 bed.

Huisje 3 max. 5 persoons vakantiewoning; Kleine, knusse woonkamer, tv, ingerichte keuken, badkamer/toilet, 3 slaapkamers op de eerste verdieping.

Huisje 2 max. 6 persoons vakantiewoning; Grote woonkamer, open haard, tv, ingerichte keuken, aangepaste badkamer/toilet, rolstoellift naar 1e verdieping.

Huisje 4 max. 6 personen Indeling: ruime woonkamer met open ingerichte keuken en openslaande deuren naar achterterrein, toilet. Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers met 2 bedden elk en de badkamer met tweede toilet.