U bevindt zich hier: Home // Actief // Wandelen

Wandelen

Klik op de foto voor wandelroutes!


Wandelkaarten voor de omgeving Zuid Limburg en, zoals u natuurlijk wel weet, nog veel meer, kunt u krijgen bij de VVV Winkel Valkenburg.
Op internet vind u honderden wandelroutes door het Limburgse landschap.

VVV Limburg Winkel Valkenburg
Th. Dorrenplein 5
Valkenburg

Brunssummer Heide

De Levendbarende Hagedis is zeldzaam, maar komt voor op de Brunssummer heide.

De Brunssummerheide is een heuvelachtig gebied dat bestaat uit heide en vennen. Op sommige plaatsen is de Brunssummerheide zeer vochtig; in het brongebied komt zelfs hoogveen voor.
>meer


Heuvelland Vierdaagse

Deze vierdaagse wandeltocht in Augustus gaat door het heuvelachtige Zuid-Limburg, met zijn gevarieerde heuvels en dalen, rondom Valkenburg aan de Geul. De routes leiden langs holle wegen, bospaden en over veldwegen. Er zijn verschillende wandel-afstanden 7 - 14 - 21 - 28 - 42 km.
De routes zijn allemaal gemarkeerd met pijlen en iedere zeven á acht kilometer is er een rust -en verzorgingspauze.

Pieterpad

Op steenworpafstand van onze mergelboerderij ligt het Ravensbos. Dwars door dit bos loopt de route van het Pieterpad. U kunt op internet kijken, of bij de VVV in Valkenburg navragen, welke wandelroutes het Pieterpad biedt bij ons in de omgeving.

Op de St. pietersberg en naast de Encigroeve eindigt het Pieterpad. Een markeerpunt is hier bewijs van. Een simpel houten bankje staat er naast en nodigt u uit om uit te rusten.
De Enci groeve, pal daarnaast, is een uniek stukje cultuur-natuur, ontstaan door de afgraving van mergelsteen uit de St. Pietersberg, in de afgelopen honderd jaar. Aan de zijwand bevinden zich schuil- en broedplaatsen van de Oehoe.

Parkeren o.a. bij:

Sint-Pietersberg
Luikerweg 71
6211 ED Maastricht

Enci-groeve


Uitzichtsplateau Enci-groeve


Het Geuldal

Zomer, lente, herfst of winter, het geuldal heeft altijd een unieke sfeer, die nergens anders in nederland te proeven is. Het Geuldal is, bescheiden gezegd, een van de mooiste plekjes van Nederland. De naam, gegeven door het beekje de Geul, herbergt een typische stukje natuur en cultuurhistorische dorpen. Het gebied kenmerkt zich door de invloed van de natuur, zoals de aanwezigheid van zinkflora, tapijten van orchideeën, forellen in de snel stromende Geul, wilgenbossen aan de oevers en op de heuvels grove dennen- en beukenbossen. Ook leven hier een groot aantal zeldzame en beschermde dieren, zoals het Ysvogeltje, de vuursalamander, de alpensalamander, de wezel en nog veel meer.

Boek hier een van onze Vakantiehuisjes

Huisje 1 max. 6 personen Indeling: L-vormige woonkamer met zithoek, tv, aangepaste en ingerichte keuken, aangepaste badkamer/toilet, rolstoellift naar 1e verdieping, 3 slaapkamers,waarvan 2 kamers met 2 bedden en een kamer met 1 bed.

Huisje 3 max. 5 persoons vakantiewoning; Kleine, knusse woonkamer, tv, ingerichte keuken, badkamer/toilet, 3 slaapkamers op de eerste verdieping.

Huisje 2 max. 6 persoons vakantiewoning; Grote woonkamer, open haard, tv, ingerichte keuken, aangepaste badkamer/toilet, rolstoellift naar 1e verdieping.

Huisje 4 max. 6 personen Indeling: ruime woonkamer met open ingerichte keuken en openslaande deuren naar achterterrein, toilet. Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers met 2 bedden elk en de badkamer met tweede toilet.