U bevindt zich hier: Home // Omgeving // Evenementen Zuid-Limburg

Evenementen Zuid-Limburg

(Zuid-) Limburg heeft een rijke geschiedenis op het gebied van folklore. De diepgewortelde religieuze invloeden zijn tot op de dag van vandaag herkenbaar in Limburg.
Limburg is daarbij gelukkig en nogsteeds rijk aan gebouwen en ruïnes, uit tijden, dat de Romeinen het in Limburg voor het zeggen hadden. Ook kastelen, kerken, kloosters, abdijen oude boerderijen en kapelletjes zijn landschapbepalende bouwsels in Zuid-Limburg die er vaak al vele hondere jaren staan..

Op deze pagina staan een aantal evenementen die al tientalle jaren en soms zelfs al honderde jaren in Zuid-Limburg worden georganiseerd en waarvoor een bezoek aan onze provincie zeker de moeite waard is.

Evenementen Zuid-Limburg

Amstel Gold Race Tienduizende mensen bezoeken jaarlijks de Amstelgoldrace. Met een finish op de Cauberg in Valkenburg als hoogtepunt.

Wielrennen In Limburg worden veel parcours gereden voor wielrenners. Ook het Nederlandse Kampioenschappen wielrennen wordt geregeld in het zuiden gehouden.

Oktoberfeesten Gedurende de Oktobermaand zijn er weer oktoberfeesten in Zuid Limburg. Boek uw vakantiehuisje bij ons, voor een gezellig weekendje weg of een hele week met de hele familie.

Markten In de omgeving van uw vakantiehuisje vindt u een aantal gezellige markten. Meestal wekelijks, maar ook een aantal jaarlijkse, zoals kerstmarkten.

Preuvenemint Preuvenement op het vrijthof in Maastricht, Zuid-Limburg

Heuvelland 4 daagse Een vierdaagse wandeltocht door het heuvelachtige Limburg, rond Valkenburg aan de Geul, langs veldwegen, door weilanden en holle wegen.

Carnaval Gezellig een weekje eropuit in Limburg tijdens de Carnavalsweken, met de kleurrijke optochten en dorpsfeesten.

Schuttersfeesten Het schutterijwezen kent een eeuwenoude, diepgewortelde traditie in de Nederlands -en Belgisch-Li...

Kerstmarkt Valkenburg Met kerst straalt Valkenburg één en al kerstsfeer uit. Valkenburg is internationaal bekend met zi...

Pinkpop Het bekendste Nederlandse festival dat ieder jaar in juni wordt gehouden in het Zuid Limburgse Landgraaf.

Boek hier een van onze Vakantiehuisjes

Huisje 1 max. 6 personen Indeling: L-vormige woonkamer met zithoek, tv, aangepaste en ingerichte keuken, aangepaste badkamer/toilet, rolstoellift naar 1e verdieping, 3 slaapkamers,waarvan 2 kamers met 2 bedden en een kamer met 1 bed.

Huisje 3 max. 5 persoons vakantiewoning; Kleine, knusse woonkamer, tv, ingerichte keuken, badkamer/toilet, 3 slaapkamers op de eerste verdieping.

Huisje 2 max. 6 persoons vakantiewoning; Grote woonkamer, open haard, tv, ingerichte keuken, aangepaste badkamer/toilet, rolstoellift naar 1e verdieping.

Huisje 4 max. 6 personen Indeling: ruime woonkamer met open ingerichte keuken en openslaande deuren naar achterterrein, toilet. Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers met 2 bedden elk en de badkamer met tweede toilet.