U bevindt zich hier: Home // Omgeving // Op de Mergelhoeve

Op de Mergelhoeve

Onze vakantieboerderij De Mergelhoeve is een rustieke boerderij in Zuid-Limburg. De gebouwen die vroeger natuurlijk dienst deden als dierenverblijf of hooischuur en met een binnenerf waar lang geleden de mest lag te roken, zijn omgebouwd tot vier gezinswoningen met alles wat u nodig heeft voor een geslaagd verblijf.
Of u nu met uw hele gezin met kinderen komt, voor uzelf alleen of met vrienden of kennissen, u geniet van alles om u heen. U beschikt over een verwarmd eigen zwembad (voor 4 huisjes), een speeltuin met barbeque-gelegenheid en met een aantal boerderijdieren. U stapt van het erf af, voor een heerlijke wandeling door het limburgs landschap, een fietstocht of een rit naar een van de vele mogelijkheden in de buurt of iets over de grens. U kunt natuurlijk ook een kijkje nemen in een van onze schapenstallen aan de overkant.

Terug

Verder

Dieren op de mergelhoeve

Naast onze boerderij en achtertuin loopt een klein Pony, samen met een paar geiten en schaapjes.


Dagelijks leggen onze kippen eieren.
Zolang er genoeg gelegd wordt, kunt u geregeld hiervan gebruik maken.


In onze weilanden en stallen hebben wij zo'n 600 schapen.


Een tiental kippen en soms kuikentjes, bewonen onze kippenren in onze achterspeelweide.
U mag ze voeren met gras.

Rondom onze mergelboerderij lopen er wat witte ganzen rond. Ze zullen van zich laten horen wanneer je te dicht bij komt.

Boommarters zijn zeldzaam in nederland, maar rondom onze boerderij wonen er een paar.

Zuid-Limburg is rijk aan vleermuizen. Logisch, want er zijn veel grotten, heuvels en oude landweggetjes waar de vleermuizen kunnen overwinteren. Rondom onze boerderij ziet u ze, van vroeg in het voorjaar tot laat in de herfst, rondvliegen.

Door onze straat loopt geregeld een vos.

Eekhorens komen 's avonds en 's nachts tot aan uw voordeur van het huisje.