Attracties - Mergelhoeve Vakantiehuisjes Valkenburg Zuid-Limburg

Uitloggen
Ga naar de inhoud

Attracties

Info > Evenementen & Attracties
Aan deze pagina wordt gewerkt.
attractieve uitjes in Limburg

Wellness Centrum Thermae 2000

Wellness Centre Valkenburg


Thermae 2000 is een Nederlands kuuroord gelegen op de Cauberg in Valkenburg.  Het kuuroord beschikt over binnen- en buitenbassins met warm water uit plaatselijke bronnen, een saunalandschap, faciliteiten voor externe lichaamsbehandelingen, faciliteiten voor fysiotherapie en hydrotherapie, verschillende vormen van horeca en een hotel met 60 kamers. Het is in 1989 geopend en claimt het eerste kuuroord in Nederland te zijn.

Skieën in Kerkrade Zuid-Limburg

Snowboarden en skieën in Zuid-Limburg

SnowWorld Landgraaf bezorgt u een onvergetelijk dagje uit! SnowWorld biedt u de mogelijkheid om het wintersportgevoel in eigen land te ervaren. Jong of oud, beginnend of gevorderd. Iedereen is welkom, het hele jaar door. SnowWorld Landgraaf telt maar liefst 5 pistes met 7 liften. De langste pistes in Landgraaf zijn zelfs 520 meter en zijn voorzien van een 6-persoons stoeltjeslift en een heuse Graubündenhütte op de piste.
Musea in Limburg

Bonnefantenmuseum in Maastricht

Bonnefanten Museum Maastricht

Bezoekadres
Bonnefantenmuseum
Avenue Céramique 250
6221 KX MaastrichtDiverse wisselende exposities

Miljoenenlijn

Miljoenenlijn en Stoomtrein ZLSM

De ZLSM rijdt over de befaamde Miljoenenlijn dwars door het heuvelland tussen Schin op Geul en Kerkrade, en op zondag zelfs naar Heerlen met zowel de stoomtrein als de Schienenbus (panoramatrein). De stoomtrein bestaat uit een Zweedse, op kolen gestookte locomotief met daarachter Belgische rijtuigen, gebouwd in 1934 (1e klasse) en 1955 (2e klasse).


Halteplaatsen
U kunt (zonder reservering) in- en uitstappen op alle stations langs het traject; Valkenburg, Schin op Geul, Wijlre, Eys, Simpelveld, Spekholzerheide, Kerkrade (Industrion) of het internationale retourtje naar Bocholtz en Vetschau (D).
uitjes in Limburg
Museums Zuid-Limburg

Thermenmuseum in Heerlen

In het Thermenmuseum in Heerlen vindt u de indrukwekkende restanten van een Romeins badhuis, de thermen. Het is het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw van Nederland. Het museum heeft daarnaast een gevarieerde collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd, afkomstig uit Coriovallum - de Romeinse stad die onder Heerlen ligt.

Brand bierbrouwerij

De Brandbierbrouwerij.

Arrangement.
Ontvangst met koffie en Limburgse vlaai
Film over het merk Brand
Bezoek aan het Brand museum
Rondleiding door brouwerij (m.u.v. zaterdags)
Enkele biertjes in 't Kelderke
Brand attentie
Bierbrouwerij rondleiding
Rondleiding in een bierbrouwerij

De Gulpener Bierbrouwerij

De Gulpener Bierbrouwerij staat nog altijd op dezelfde plaats waar het in 1825 is begonnen. Als u naderbij komt, ruikt u de kenmerkende moutlucht van dit zelfstandige familiebedrijf. Hier brouwt de Gulpener 17 verschillende soorten bieren op een duurzaame manier U bent van harte welkom voor een rondleiding. Zodat u persoonlijk zelf kennis kunt maken met ons prachtige duurzame product Gulpener.
steenkolenmijn  museum Valkenburg

Steenkolenmijn Museum Valkenburg

Ontdek de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze omgeving onder degrond. U begint de kennismaking met de wereld van de mijnwerkers in onze sfeervolle filmzaal onder de grond. Daar ziet u een unieke promotie-film van de Staatsmijnen (DSM) uit het midden van de jaren zestig. Deze film geeft u een goed beeld van alle facetten van de mijnbouw.

Fascinerend
Na de film neemt een ex-mijnwerker u mee in de wereld van de steenkoolwinning. Beleef die harde, maar indrukwekkende wereld van de mijnwerkers. U maakt een reis door het verleden langs de machines, die gebruikt werden om kolen te winnen.
Elk bezoek is anders
Bij de steenkolenmijn werken 14 ex-mijnwerkers met een zeer ruime ondergrondse ervaring. Elke gids vertelt zijn eigen verhaal, met de nodige humor, waardoor de sfeer van toen herleeft. Dit wordt extra versterkt door de demonstraties van mijnbouw-machines. Ze werken op een speciaal hiervoor aangelegde perslucht-installatie, zoals vroeger ook in de mijnen werd gebruikt. Door de opstelling hoeft u geen speciale kleding te dragen voor dit ondergrondse avontuur voor jong en oud.

Minder valide
De Steenkolenmijn en de Jan Kruysen Galerij zijn goed toegankelijk voor minder valide en rolstoelgebruikers
Mijnmuseum Heerlen

Mijnmuseum Heerlen

Mijnmuseum Heerlen

Bekijk de website voor bezoektijden.!

Bezoekadres
Mijnmuseumpad 2
6412 EX Heerlen

kastelen Zuid-Limburg

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg is een van de grootste en mooiste kastelen van het land. Dit enorme slot is een kasteelmuseum. U dwaalt er door meer dan veertig (!) kasteelvertrekken. Voor jong en oud, met of zonder kinderen is in dit kasteel van alles te beleven! Het kasteel is het best bezochte museum van Limburg winnaar van de VVV Zuid-Limburg innovatieprijs 2011!
Millitaire begraafplaats Margraten

Millitaire begraafplaats Margraten

Nabij de kern Margraten bevindt zich de enige Amerikaanse begraafplaats in Nederland. Hier zijn 8.302 militairen begraven. Het merendeel is gesneuveld tijdens de bevrijding van het zuidoosten van Nederland in W.O. II en de opmars door Duitsland.
Tot ver in de omtrek is de begraafplaats zichtbaar door een toren van 30 m. hoog.

Het grondgebied van de begraafplaats is voor eeuwigdurend gebruik beschikbaar gesteld aan de regering van de Verenigde Staten van Amerika. Het beheer berust bij de ‘American Battle Monuments Commission’. Jaarlijks in mei organiseert ABMC een openbaar toegankelijke dodenherdenking ‘Memorial Day’, waaraan vele hoogwaardigheidsbekleders uit binnen- en buitenland deelnemen. In 2005 heeft de voormalig Amerikaanse president George W. Bush de begraafplaats bezocht.
Zwemmen in Zuid Limburg

Zwembad Mosaqua

Een 25 meter bad met golfslagbad. u kunt uitgebreid relaxen in de whirlpools of stoomcabine. er is een wildwaterbaan en een starglidebaan met
lichteffecten. Voor de kinderen is er het junglebad en een piratenschip. 5 buitenbaden met mega glijbanen. Bij goed of slecht weer: Mosaqua een zwembad met sfeer!
hoogste punt van Nederland

Drielandenpunt in Vaals

Het Drielandenpunt is bekend vanwege het samenkomen van grenzen en het hoogste punt van Nederland. Tot 1919 was het Drielandenpunt een Vierlandenpunt met ''Neutraal Moresnet'' als vierde land. In het begin van de vorige eeuw was er zelfs een vliegveld op het Vierlandenpunt. Daar spelen zich nu veel van onze spel- en buitenactiviteiten af zoals bijvoorbeeld de Drielandenpunt Sterrenslag en de schietcompetitities bestaande uit bijvoorbeeld kleiduivenschieten, handboogschieten, kruisboogschieten en luchtbuksschieten.
attractieparken Valkenburg

Sprookjesbos Valkenburg

In de bosrijke omgeving kunnen gezinnen met kinderen zeventien sprookjes bekijken die in het park zijn uitgebeeld, waaronder Sneeuwwitje, Hans en Grietje en Roodkapje. Voor wie wat avontuurlijker is ingesteld is er een wildwaterbaan en schommelschip. Ook is er een Westernstadje, een Afrikasafari en een waterorgel.

Pretpark Sprookjesbos Valkenburg
Sibbergrubbe 2a
6301 AA
Valkenburg

Dagelijks 10.00 tot 17.00 uur
Van eind april tot begin september. Daarna in bepaalde (vakantie) weken nog geopend.
Attractie Valkenburg

Rodelbaan Valkenburg

Rij met hoge snelheid de 375 en 325 meter lange rodelbanen naar beneden; U gaat automatisch were met de sleeplift naar het beginpunt. Je bepaalt zelf je snelheid!!

A GoGo Valkenburg
Neerhem 44 NL
6301 CJ Valkenburg

Geopend:
Zie de eigen website van de rodelbaan Valkenburg
Attracties Limburg

Kabelbaan Valkenburg

De kabelbaan brengt u vanaf het dalstation naar de 68 meter hoger gelegen uitkijktoren De Wilhelminatoren , met een gezellig café/restaurant met een schitterend panoramaterras van waaruit u over Valkenburg aan de Geul en verder kunt kijken. U beleeft een vergezicht tot Duitsland en België! Na een sportieve klim is het natuurlijk heerlijk genieten op het mooist gelegen terras van Valkenburg.

A GoGo Valkenburg
Neerhem 44 NL
6301 CJ Valkenburg

Geopend:
Zie de eigen website van de Kabelbaan Valkenburg
Lasergamen

Lasergamen Valkenburg

Lasergamen in een aantal ondergrondse gangen met mysterieuze schimmen en verbazingwekkende rook -en lichteffecten, onheilspellende geluiden. In een door blacklight en discolight verlicht gangenstelsel en bewapende met een ultramodern lasergun en vest, ga je op zoek naar je tegenstanders.

A GoGo Valkenburg
Neerhem 44 NL
6301 CJ Valkenburg

Geopend:
Zie de eigen website van lasergame Valkenburg
Grotten in Valkenburg

Fluweelengrot in Valkenburg

De Fluweelengrot is direkt verbonden aan de rijke geschiedenis van de Kasteelruïne van Valkenburg.
Deze grot is waarschijnlijk in de 11de of 12de eeuw ontstaan.


Fluweelengrot
Daalhemerweg 27
6301 BJ Valkenburg

grotten in Valkenburg

Gemeentegrot in Valkenburg

In Valkenburg, of eigenlijk  onder Valkenburg bevindt zich een ronduit fascinerende wereld. Het is de  Gemeentegrot, per jaar door velen bezocht. Met de ontginning van deze grot werd zo'n 2000 jaren geleden begonnen toen de Romeinen de mergel  uit de bodem nodig hadden als bouwmateriaal.U wordt geconfronteerd met  de oerkracht van de natuur, die steeds van aanzien is veranderd.


Cauberg 4
6301 BT Valkenburg
Kasteelruïne Valkenburg

Kasteelruïne Valkenburg:

De restanten van de enige hoogteburcht van Nederland. De oudste bebouwing gaat terug tot de 11de eeuw. Het kasteel bereikte zijn grootste omvang in de 15de eeuw. De heren van Valkenburg resideren hier al niet meer sinds het einde van de 14de eeuw; toen werd het land van Vakenburg onderdeel van het hertogdom Brabant. In 1670 werd het kasteel door de Fransen opgeblazen en verviel het tot een ruïne.

Kasteelruïne Valkenburg
Daalhemerweg 29
Valkenburg a/d Geul
NS Treinstation Valkenburg Limburg

NS Treinstation Valkenburg

Dit station is onderdeel van de spoorlijn Maastricht - Aachen (Aken) en is geopend tegelijk met de voltooiing van de gehele lijn op 23 oktober 1853.

Stationsstraat 10
Valkenburg
musea Valkenburg

Vuursteenmijn Valkenburg

Tot circa 4000 v.Chr. waren  vuursteenknollen, die door de mensen uit de Steentijd werden gebruikt om  allerhande gebruiksvoorwerpen te fabriceren, vrij gemakkelijk te  vinden. Ze lagen min of meer voor het oprapen langs rivieren en beekjes,  in dalen en op hellingen. Toen de bevolking echter sterk groeide,  overvleugelde de vraag naar vuursteen het aanbod ervan. Om toch genoeg  materiaal te kunnen verzamelen, ontstond de mijnbouw
Via  verticale schachten werd de grondlaag waarin zich vuursteen bevond,  bereikt. Vervolgens werden op deze diepte horizontale gangen uitgegraven  om de vuursteenknollen te kunnen winnen. Wanneer deze naar de  oppervlakte gebracht waren, werden ze alvast voorbewerkt en vervolgens  verhandeld.

De ingang tot de vuursteenmijn bevindt zich tegenover Brouwerij De Leeuw aan Plenkertstraat 90. Het gebied is gratis toegankelijk.
Rondtour Bus Valkenburg

Rondrit Valkenburg

Comfortabel gezeten krijgt u tijdens een half uur durende tour een uitstekende indruk van de sfeer van het Geulstadje Valkenburg. U wordt geïnformeerd over alle bezienswaardigheden en attracties langs de route.

Start Grendelplein
Valkenburg
grotten attracties

Spookgrot in Valkenburg

Je begint met een vrolijke rondleiding in de grotten van Daelhem, maar wat blijkt, het wordt al snel een avontuur om nooit te vergeten.

Lees voor meer info eerst de betreffende website, ivm reserveren en aantal bezoekers!.

Daalhemerweg
Valkenburg a/d Geul
Grotbiken

Grotbiking

Met een mountainbike door het grootste mergelgrotten gangenstelsel.

Bijzondere (grot-)programma's voor alle gezelschappen van
1 tot 250 personen het hele jaar door!

- Grotbiken.
- Volg en ontdek de sporen terug in de tijd op een grotbike, door het onderaardse doolhof.
- Grotklautertocht.
- Avontuurlijke grottentocht.
- De Weg naar Zaligheid (het ultieme teambuildingsprogramma).
- Diverse outdoorprogramma's waaronder survival, mountainbiken, step-, wandeloriëntatie- en scootertochten.
- Spectaculair hoogteparcours (high challenge) op 7 meter hoogte.

ASP Adventure
Oud Valkenburg 2a
6305 AB Schin op Geul
Dierentuin Kerkrade Zuid-Limburg

Dierentuin Gaiazoo

Dierenpark Gaia Zoo in Kerkrade zou zelfs zonder de dieren prachtig zijn ! Het is echt één van de mooiste dierentuinen van Europa, met prachtige ruime dierenverblijven. De natuur in het park is overweldigend ! Ook in de herfst met mooie verkleuringen van de bomen en struiken !

GaiaZOO
Dentgenbachweg 105
6468 PG Kerkrade
Zoo Attracties Tuinen Mondo Verde

Zoo Attracties Tuinen Mondo Verde

Het hele jaar open voor iedereen! 250.000 M2 unieke tuinen, bijzondere dieren, spannende attracties en levensechte dino's.

Mondo Verde is een uniek park met 4 verschillende thema's; de prachtige wereldtuinen, het spannende Dinofauna, de veelzijdige dierenwereld en natuurlijk de heerlijke attracties.
Mondo Verde is een belevenis voor elke bezoeker, jong en oud. Kinderen kunnen zich heerlijk uitleven in het actieve gedeelte van het park.

Wereldtuinen Mondo Verde
Groene Wereld 10
6372 PW Landgraaf

Steenkolenmijn in Valkenburg

Museums Valkenburg

Steenkolenmijn Valkenburg

Uniek in Europa.
Ontdek de  wereld van de mijnbouw in een mysterieuze omgeving onder de grond. U  begint de kennismaking met de wereld van de mijnwerkers in onze  ondergrondse filmzaal, die in mijnbouwstijl is ingericht. Daar ziet u  onze unieke promotie-film van de Staatsmijnen (DSM) uit het midden van  de jaren zestig. Deze film geeft u een goed beeld van alleswat met de  mijnbouw ta maken heeft.
Steenkolenmijn Valkenburg
Daalhemerweg 31  Valkenburg aan de Geul


Goed toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers.
Musea Limburg

Museum Land van Valkenburg

Museum Land van Valkenburg

Bezoekadres
Grote Straat 31
6301 CW Valkenburg

Exposities over Zuid-Limburgse kunst en valkenburgse kunst.

boottocht sluizen

Sluis bij Ternaaien en Lanaye

Ook dit is Zuid-Limburg.
De mergelwand aan de nieuwe sluis bij maastricht. Dat wil zeggen bij de plaatsen Ternaaien en Lanaye.

De nieuwe sluis is 225 meter lang en 25 meter breed en kent een verval van bijna 14 meter. Voorheen konden slechts schepen tot 2000 ton van de sluis gebruik maken.
sluis bij maastricht belgië
Terug naar de inhoud