Evenementen in Zuid-Limburg - Mergelhoeve Vakantiehuisjes Valkenburg Zuid-Limburg

Uitloggen
Ga naar de inhoud

Evenementen in Zuid-Limburg

Info > Evenementen & Attracties
Evenementen
To do omgeving Maastricht

Amstel Gold Race

Wielerwedstrijden


Tienduizende mensen bezoeken jaarlijks de Amstelgoldrace. Met een finish op de Cauberg in Valkenburg als hoogtepunt.
Tienduizende mensen bezoeken jaarlijks de Amstelgoldrace. Met een finish op de Cauberg in Valkenburg als hoogtepunt. Als wiellerfanaat bent u misschien wel in de bedoeling een parcour van de Amstel Gold Race te gaan fietsen. Vanuit onze vakantiewoningen bent u dichtbij Valkenburg met de Cauberg, die meestal als finish te boek staat, tijdens de Amstel Gold Race. Wanneer u in Zuid Limburg een boerderijvakantie wilt boeken, voor een fietsvakantie of wielrenvakantie, mét een heerlijk zwembad, dan bent u met één van onze vakantie appartementen voordelig uit. U kunt binnen enkele minuten op een parcour zitten van een wielertour, een Limburgroute fietsen van Valkenburg door Maastricht naar Slenaken door ons prachtige heuvelland. Thuisgekomen in uw vakantieappartement stalt u uw fietsen veilig in onze binnenhof.

U kunt de wielren of mountainbiker parcours op een groot aantal websites vinden.

Wielrenwedstrijden


Wielrennen   In Limburg worden veel parcours gereden voor wielrenners. Ook het  Nederlandse Kampioenschappen wielrennen wordt geregeld in het zuiden  gehouden.        

Wielrennen in Zuid-Limburg

Wielrennen
In Limburg worden veel parcours gereden voor wielrenners. Ook het Nederlandse Kampioenschappen wielrennen wordt zo nu en dan in het zuiden gehouden. Welke wielrenner ziet het niet als een ultieme uitdaging om door Zuid Limburg te fietsen of te mountainbiken. U kunt uw vakantie bij ons boeken met uw familie, vrienden, een wielregroep of wielrenclub. Vanaf onze vakantie boerderij zit u zo op een prachtige wielren of fietsroute. Er bestaan talloze fietsroutes door het heuvelland en natuurlijk door Valkenburg met zijn beruchte Cauberg, maar ook gewone fietsroutes voor de recreatiefietsers, zoals de mergellandroute. Na de wielertour of het mountainbiken kunt u lekker ontspannen in ons zwembad en mergelhuisje. Op het internet vindt u gemakkelijk een groot aantal wielrenparcours.
wielerparcour mergellandOktoberfeesten   
Gedurende de Oktobermaand zijn er weer oktoberfeesten in Zuid Limburg. Boek uw vakantiehuisje bij ons, voor een gezellig weekendje weg of een  hele week met de hele familie.

Oktoberfeesten Zuid-Limburg

Oktoberfesten Limburg

Preuvenemint

preuvenement
Preuvenement op het vrijthof in Maastricht, Zuid-Limburg        
Het Preuvenemint is het grootste eetfestijn van Nederland, dat al sinds 30 jaar ieder jaar in de laatste week van augustus wordt georganiseerd op het Vrijthof in Maastricht. De naam Preuvenemint is een samenvoeging van de Maastrichtse woorden preuve (proeven) en evenemint (evenement).
Ongeveer dertig restaurants, cateraars en derden bieden tijdens het Preuvenemint de mogelijkheid tot preuven van verschillende soorten producten. Het gaat hierbij dan om alledaagse producten als saté, stokbroodjes, tot een prachtig aanbod aan exclusieve gerechten zoals bijvoorbeeld tarbot, kreeft en exotische lekkernijen. Ook worden er mooie wijnen en een uitstekend verzorgd glas bier geschonken

Muziek
Tijdens het Preuvemint vinden er ook optredens van artiesten plaats op het Vrijthof. Tussen de stands van de restaurateurs zijn er een aantal 'biertenten' waar het publiek drank kan bestellen. Deze biertenten worden veelal bemensd door leden van Maastrichtse verenigingen.

Het Preuvenemint trekt ieder jaar meer dan 100.000 bezoekers. Op het Preuvenemint wordt niet betaald met euro's maar met Preuvenelappen die ontworpen werden door studenten grafische vormgeving van de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Van de opbrengst van deze Preuvenelappen gaat ieder jaar een gedeelte naar een goed doel.

Heuvelland 4 daagse Zuid Limburg

wandel vierdaagse
Heuvelland 4 daagse   Een vierdaagse wandeltocht door het heuvelachtige Limburg, rond Valkenburg aan de Geul, langs veldwegen, door weilanden en holle wegen.       
 
Deze vierdaagse wandeltocht in Augustus gaat door het heuvelachtige Zuid-Limburg, met zijn gevarieerde heuvels en dalen, rondom Valkenburg aan de Geul. De routes leiden langs holle wegen, bospaden en over veldwegen. Er zijn verschillende wandel-afstanden 7 - 14 - 21 - 28 - 42 km.
De routes zijn allemaal gemarkeerd met pijlen en iedere zeven á acht kilometer is er een rust -en verzorgingspauze.
heuvelland vierdaagse

Carnaval Zuid-Limburg

carnaval Limburg


Carnaval  Gezellig een  weekje eropuit in Limburg tijdens de Carnavalsweken, met de kleurrijke optochten en dorpsfeesten.    
   
Carnaval met zijn optochten, dorpsfeesten, dansmariekes en prachtige kostuums, is in Zuid Limburg, al honderden jaren een groot feest met katholieke wortels. Nog heel veel Limburgers, zowel volwassen alsook kinderen, genieten van het uitgaan, de verkleedpartijen en de praalwagens alvorens zij de vastenmaand in gaan. Zoals u weet is Limburg voor een groot deel Katholiek, wat zich uit in de vele religieuze uitingen, waaronder het carnaval. Niet het bierdrinken tijdens het uitgaan, staat voorop, maar het samen plezier beleven. Op scholen en in verenigingen is er veel aandacht voor het geloof en alles wat daaromheen speel, zoals de carnaval. Daarom heet de voorjaarsvakantie in het zuiden ook de carnavalsvakantie. Kinderen gaan verkleed in kostuums en maskers naar school, als dansmarieke of als cowboy. Heel limburg doet er aan mee, van Sittard tot aan Valkenburg of van Roemond tot aan Vaals.

Woont u zelf niet in de buurt en wilt u het limburgse Carnaval graag eens van dichtbij meemaken, dan hebben wij goedkoop onderdak voor u in één van onze vakantiehuisjes en vaak ook lastminutes aanbiedingen. In het najaar of tijdens de Carnavalsvakantie (voorjaarsvakantie) in februari. Een weekendje weg of een hele week; neem hierover gerust contact met ons op!.

Valkenburg carnavals optochten


Schuttersfeesten  Het schutterijwezen kent een eeuwenoude, diepgewortelde traditie in de Nederlands -en Belgisch-Limburg.

Schuttersfeesten in Zuid-Limburg

schietfeesten Limburg
Het schutterijwezen kent een eeuwenoude, diepgewortelde traditie in de Nederlands -en Belgisch-Limburgse samenleving.
De schutterij is ontstaan in de middeleeuwen, daar waar er nog geen politie was en de veiligheid op straat en vooral het landgoed van de landgraven en gravinnen, moest worden beschermd. Ook de verschillende kerken en kloosters gaven hier geld aan uit (Vandaar dat de meeste schuttersverenigingen ook genoemd zijn naar hun beschermheilige). Iedere dorpsgemeenschap van enige betekenis, had in die tijd een eigen schutterij, die in woelige tijden zelfs ´s nachts patrouilleerden. Tot op de dag van vandaag houden de verenigingen het erfgoed cq. de gebruiken of rituelen, letterlijk hoog in het vaandel. De schuttersfeesten gaan samen met een fanfare en optochten, waarbij de schuttersverenigingen hun vaandels en schilden laten zien in, meestal, een optocht door het dorp en schietwedstrijden.
schietfeesten


Pinkpop  Het bekendste Nederlandse festival dat ieder jaar in juni wordt gehouden in het Zuid Limburgse Landgraaf.
Pinkpop onderdak Zuit Limburg

Pinkpop in Landgraaf Zuid-Limburg

Muziekfestijn in Landgraaf

Het bekendste Nederlandse festival dat ieder jaar in juni wordt gehouden in het Zuid Limburgse Landgraaf.
Met talloze bekennde en (nog) onbekende artiesten, muzikanten, zangers en popgroepen, in alle soorten, tracteerd dit festival u op liefhebbende muziek. Per dag een andere publiekssamenstelling met Goths die wachten op bijvoorbeeld The Cure, metalkids die wachten op hun bandje, of de oudere jongeren die wachten op Bruce.
Terug naar de inhoud