Limburgs Heuvelland - Mergelhoeve Vakantiehuisjes Valkenburg Zuid-Limburg

Uitloggen
Ga naar de inhoud

Limburgs Heuvelland

Info > Omgeving
Limburgs Heuvelland
arrow
mergelhoeve zuid limburg
mergelland route
Zuid Limburg is, zoals u natuurlijk wel weet, een stukje buitenland in Nederland. Met zijn heuvelachtige landschap en de goed bewaard gebleven bouwwerken, is dit stukje Nederland een vakantieplek, waar je niet om heen kunt.
Wanneer u vanuit uw vakantiewoning in Arensgenhout door het heuvelland, naar Nuth, Valkenburg of Epen rijdt, begrijpt u dat veel mensen, Zuid Limburg als mooiste provincie van Nederland betitelen. Het is over het algemeen overal erg rustig en stil en de bevolking is ontspannen en gezellig. De Limburger is trots op zijn of haar omgeving en houdt, over het algemeen vast, aan de idealen die het behoud van het Limburgs Landschap stimuleren.

Ondanks het feit dat Limburg hier en daar een toeristische attractie lijkt te zijn, vallen de vele vakantiebungalows, vakantiehuisjes, vakantieappartementen en vakantiehoeves nauwelijks op.
Naast dure recreatieparken, zoals in Simpelveld en Valkenburg, is er een klein aantal vakantieboerderijen (zoals De Mergelhoeve), die u goedkoop (vaak met lastminutes of een andere aanbieding) een boerderijvakantie geven. U heeft bij ons zelfs een kleine "kinderboerderij" met zwembad voor alle vier de mergelhuisjes.  In tegenstelling tot bij veel vakantieparken, mogen honden ook mee op vakantie.


Dus boek uw mergelhuisje bij onze Mergelhoeve voor een goedkope vakantie met alles erop en erbij!
tour router voor de scooter en fietsen
Mergellandroute
Eén van de mooiste en tevens zwaarste bewegwijzerde routes van Nederland is ongetwijfeld de 110 km lange Mergellandroute. Je hebt er eigenlijk twee: de officiële autoversie en de daarvan afgeleide trip over de steile hellingen.
De autoversie volgt de bruine bordjes. De fietsvariant volgt daar waar ze afwijkt van de autoversie, de groene bordjes. Ze is niet 110 km lang zoals de bordjes aangeven, maar 130 km.

Je kunt de Mergellandroute in ieder dorp waar ze doorkomt beginnen, er staan overal voldoende bordjes. Om welke dorpen (en hellingen) gaat het?

De autovariant:

Maastricht, Eijsden, Mesch (Heiweg), Moerslag (Bukel), Sint Geertruid, Mheer (Grensheuvel), Noorbeek (Wolfsberg), Slenaken (Loorberg) Eperheide, Epen, Camerig (Vijlenerbos), Vaalsbroek, Vijlen, Mechelen, Partij, Wittem (Wittemerberg), Eys, Simpelveld (Oude Huls), Trintelen (Fromberg), Ransdaal (Mareheiweg), Klimmen (Hellebeuk), Hulsberg, Arensgenhout, Oensel, Ulestraten, Geulle, Bunde, Itteren, Borgharen, Maastricht.

De fietsvariant:

Maastricht, Bemelen (Bemelerberg), Cadier en Keer (Keunestraat), Honthem, Eckelrade, Gronsveld, Eijsden, Mesch (Heiweg), Moerslag (Bukel), Sint Geertruid, Mheer (Grensheuvel), Noorbeek (Wolfsberg), Slenaken (Loorberg), Eperheide, Epen, Camerig (Vijlenerbos), Vaalsbroek, Vijlen, Mechelen, Partij, Wittem (Wittemerberg), Eys (Eyserbos), Elkenrade (Fromberg), Schin op Geul (Keutenberg), Ingber, IJzeren, Sibbe, Oud-Valkenburg, Schin op Geul (Walemmerberg), Walem, Klimmen (Hellebeuk), Hulsberg, Valkenburg (Ravensbos), Schimmert, Ulestraten, Geulle, Bunde, Rothem, Amby (Kuitenbergweg), Berg, Maastricht.

Voor wie een verkorte versie van 72 km wil fietsen met de Sibbergrubbe, de Cauberg en de Geulhemmerberg als finale: zie Rondje Mergelland.
Nu de Finale van de Amstel Gold Race bewegwijzerd wordt, krijgt de Mergellandroute, een geduchte concurrent.
Terug naar de inhoud