Vakantiehuisjes omgeving Valkenburg - Mergelhoeve Vakantiehuisjes Valkenburg Zuid-Limburg

Uitloggen
Ga naar de inhoud

Vakantiehuisjes omgeving Valkenburg

Info > Omgeving
Valkenburg
arrow
VEELZIJDIG VALKENBURG

Ontdek wat Valkenburg u te bieden heeft voor één of meerdere dagjes uit.
Ervaar een stukje buitenland in Nederland.
mergelhoeve zuid limburg
Burcht Valkenburg
                                        Valkenburg aan de Geul
Valkenburg aan de Geul ligt op nog geen 3 km afstand van uw vakantieappartement en heeft veel leuke attracties te bieden, voor jong en oud. De omgeving en het landschap zijn voor Nederland uniek, waardoor er een groot aantlal bezienswaardigheden is, zoals uitzichtpunten of torens, de mooiste wandelroutes of fietsmogelijkheden. Daarnaast vindt u een rijke afwisseling aan musea, cultureel- en archeologisch erfgoed.
centrum Valkenburg
Valkenburg Station
Valkenburg heeft een groot aantal eetgelegenheden, die voor een groot deel gelokaliseerd zijn in het centrum. Het gehele jaar door kunt u in de restaurants binnen of buiten zitten. Restaurants in alle soorten, maten en smaken, (eet)cafee's, cafetaria's, ijssalons en bistros. Ook rondom Valkenburg vindt u een rijk gevarieerd aanbod van verschillende soorten restaurants voor jong en oud.
culinair Valkenburg
Attractie Kabelbanen

Weekmarkt in Valkenburg

markt in Valkenburg
kerstattracties Valkenburg
Met kerst straalt Valkenburg één en al kerstsfeer uit. Valkenburg is internationaal bekend met zijn kerstmarkten waarvan er twee ondergronds zijn in de grotten, de Fluweelgrot en de Gemeentegrot. Daarnaast is er de ondergrondse kerststal; Het magische zand. Valkenburg is al jaren dé Kerststad van Nederland, dus ondergrond, maar zeker ook bovengronds. Gezellig winkelen door een kerstverlicht Valkenburg of maak een uitstapje naar de kerstmarkt in Aken of Keulen.

Kerstmarkt Gemeentegrot Valkenburg

attracties kerstmarkt Valkenburg

Kerstmarkt in Valkenburg

kerstmarkt
Weekmarkt Valkenburg
Een gezellige kleine alles te koop markt.

2,7 km

Theodoor Dorrenplein
Valkenburg

maandag van 9 tot 12 uur
Kerstmarkt Fluweelengrot Valkenburg.
Gezellig, indrukwekkendde lichtjes, kerstbomen en prachtige versieringen, decoraties en accessoires.
Kerstmarkt Gemeentegrot
Kerstmarkt Gemeentegrot Valkenburg.
Aan de voet van de Cauberg, vindt u de ingang van de Gemeentegrot
Attracties in Valkenburg
Burcht Valkenburg

Fluweelgrotten in Valkenburg

Grotten in Valkenburg

Gemeentegrot Valkenburg

grotten in Valkenburg
In Valkenburg, of eigenlijk  onder Valkenburg bevindt zich een ronduit fascinerende wereld. Het is de  Gemeentegrot, per jaar door velen bezocht. Met de ontginning van deze grot werd zo'n 2000 jaren geleden begonnen toen de Romeinen de mergel  uit de bodem nodig hadden als bouwmateriaal.U wordt geconfronteerd met  de oerkracht van de natuur, die steeds van aanzien is veranderd.


Cauberg 4
6301 BT Valkenburg

De Fluweelengrot is direkt verbonden aan de rijke geschiedenis van de Kasteelruïne van Valkenburg.
Deze grot is waarschijnlijk in de 11de of 12de eeuw ontstaan.


Fluweelengrot
Daalhemerweg 27
6301 BJ Valkenburg

Kasteelruïne in Valkenburg

Kasteel Ruïne Valkenburg
Kasteel Ruïne Valkenburg
De  restanten van de enige hoogteburcht van Nederland. De oudste bebouwing  gaat terug tot de 11de eeuw. Het kasteel bereikte zijn grootste omvang  in de 15de eeuw. De heren van Valkenburg resideren hier al niet meer  sinds het einde van de 14de eeuw; toen werd het land van Vakenburg  onderdeel van het hertogdom Brabant. In 1670 werd het kasteel door de  Fransen opgeblazen en verviel het tot een ruïne.
Kasteelruïne Valkenburg
Daalhemerweg 29
Valkenburg a/d Geul

Lasergamen in Valkenburg

attracties zuid-limburg

Spookgrot in Valkenburg

grotten attracties
Je begint met een vrolijke  rondleiding in de grotten van Daelhem, maar wat blijkt, het wordt al  snel een avontuur om nooit te vergeten.

Lees voor meer info eerst de betreffende website, ivm reserveren en aantal bezoekers!.Daalhemerweg
Valkenburg a/d Geul
De kabelbaan brengt u vanaf het dalstation naar de 68 meter hoger gelegen uitkijktoren De Wilhelminatoren , met een gezellig café/restaurant met een schitterend panoramaterras van waaruit u over Valkenburg aan de Geul en verder kunt kijken. U beleeft een vergezicht tot Duitsland en België! Na een sportieve klim is het natuurlijk heerlijk genieten op het mooist gelegen terras van Valkenburg.
A GoGo Valkenburg
Neerhem 44 NL
6301 CJ Valkenburg

Grot Mountainbiken in Valkenburg

Fietsen in grotten in Valkenburg
Lasergamen in een aantal  ondergrondse gangen met mysterieuze schimmen en verbazingwekkende rook  -en lichteffecten, onheilspellende geluiden. In een door blacklight en  discolight verlicht gangenstelsel en bewapende met een ultramodern  lasergun en vest, ga je op zoek naar je tegenstanders.


A GoGo Valkenburg
Neerhem 44 NL
6301 CJ Valkenburg

Rodelen in Valkenburg

rodelen in zuid-Limburg

Sprookjesbos Valkenburg

Attracties Valkenburg
In de bosrijke omgeving kunnen  gezinnen met kinderen zeventien sprookjes bekijken die in het park zijn  uitgebeeld, waaronder Sneeuwwitje, Hans en Grietje en Roodkapje. Voor  wie wat avontuurlijker is ingesteld is er een  wildwaterbaan en  schommelschip. Ook is er een Westernstadje, een Afrikasafari en een  waterorgel.
Pretpark Sprookjesbos Valkenburg
Sibbergrubbe 2a
Valkenburg

Rij met hoge snelheid de 375 en  325 meter lange rodelbanen naar beneden; U gaat automatisch were met de  sleeplift naar het beginpunt. Je bepaalt zelf je snelheid!!
A GoGo Valkenburg
Neerhem 44 NL  Valkenburg

NS Stationsgebouw Valkenburg

Station Valkenburg NS

Vuursteenmijn in Valkenburg

musea Valkenburg
Tot circa 4000 v.Chr. waren  vuursteenknollen, die door de mensen uit de Steentijd werden gebruikt om  allerhande gebruiksvoorwerpen te fabriceren, vrij gemakkelijk te  vinden. Ze lagen min of meer voor het oprapen langs rivieren en beekjes,  in dalen en op hellingen. Toen de bevolking echter sterk groeide,  overvleugelde de vraag naar vuursteen het aanbod ervan. Om toch genoeg  materiaal te kunnen verzamelen, ontstond de mijnbouw
Via  verticale schachten werd de grondlaag waarin zich vuursteen bevond,  bereikt. Vervolgens werden op deze diepte horizontale gangen uitgegraven  om de vuursteenknollen te kunnen winnen. Wanneer deze naar de  oppervlakte gebracht waren, werden ze alvast voorbewerkt en vervolgens  verhandeld.

De ingang tot de vuursteenmijn bevindt zich tegenover Brouwerij De Leeuw aan Plenkertstraat 90. Het gebied is gratis toegankelijk
Stationsgebouw Valkenburg
  
Dit station is onderdeel van de spoorlijn Maastricht -  Aachen (Aken) en is geopend tegelijk met de voltooiing van de gehele  lijn op 23 oktober 1853.
Stationsstraat 10
Valkenburg

Rondtoer Valkenburg

rondtour Valkenburg
Comfortabel gezeten krijgt u  tijdens een half uur durende tour een uitstekende indruk van de sfeer  van het Geulstadje Valkenburg. U wordt geïnformeerd over alle  bezienswaardigheden en attracties langs de route.

Start Grendelplein
Valkenburg

Wellness Thermae 2000 in Valkenburg

Wellness Zuid-Limburg

Steenkolenmijn in Valkenburg

Museums Valkenburg
Uniek in Europa.
Ontdek de  wereld van de mijnbouw in een mysterieuze omgeving onder de grond. U  begint de kennismaking met de wereld van de mijnwerkers in onze  ondergrondse filmzaal, die in mijnbouwstijl is ingericht. Daar ziet u  onze unieke promotie-film van de Staatsmijnen (DSM) uit het midden van  de jaren zestig. Deze film geeft u een goed beeld van alleswat met de  mijnbouw ta maken heeft.
Steenkolenmijn Valkenburg
Daalhemerweg 31  Valkenburg aan de Geul


Goed toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers.
Thermaal water uit eigen bron!
Op het topje van de Cauberg  ligt Thermae 2OOO. Een unieke locatie waar u zich temidden van een  rustgevend landschap heerlijk kunt ontspannen en optimaal kunt genieten  van warm mineraalrijk thermaal water uit eigen bronnen.
Cauberg 25-27  Valkenburg

Romeinse Katakomben Valkenburg

musea in Valkenburg
Bezoek de Grafkamers van vooraanstaande Romeinen en aanschouw de prachtige fresco's. Dit prachtige museum is ontstaan 1910.
Plenkertstraat 55
6301 GL Valkenburg

Geopend:

Van 1 april tot 1 oktober en in schoolvakanties zijn er dagelijks rondleidingen tussen 11.00 uur en 16.00 uur.
Terug naar de inhoud