Wandelen - Mergelhoeve Vakantiehuisjes Valkenburg Zuid-Limburg

Uitloggen
Ga naar de inhoud

Wandelen

Actief
Wandelvakantie in Zuid-Limburg
arrow
mergelhoeve zuid limburg
Wandelplezier in Zuid-Limburg

Ontdek wat de zuidelijkste provincie voor u te bieden heeft.
Ervaar de natuur optimaal door een van de vele wandelroutes te kiezen.
Ga op zoek naar de OEHOE, de hamstervelden of de vele andere zeldzame dieren uit onze provincie.
wandelvakanties limburg

Limburgs Heuvelland

Limburgs Heuvelland
wandelvakantie huisjes
Wandelkaarten voor de omgeving Zuid Limburg en, zoals u natuurlijk wel  weet, nog veel meer, kunt u krijgen bij de VVV Winkel Valkenburg.
Op internet vind u honderden wandelroutes door het Limburgse landschap.

VVV Limburg Winkel Valkenburg
Th. Dorrenplein 5
Valkenburg
wandelroutes  Valkenburg

Brunssummer Heide

wandeling op de hei Brunssum

De Brunssummerheide is een heuvelachtig gebied dat bestaat uit heide en  vennen. Op sommige plaatsen is de Brunssummerheide zeer vochtig; in het  brongebied komt zelfs hoogveen voor.
wandeling op de heide Limburg
zeldzame Flora Brunssummer heide


Deze vierdaagse wandeltocht in Augustus gaat door het heuvelachtige Zuid-Limburg, met zijn gevarieerde heuvels en dalen, rondom Valkenburg aan de Geul. De routes leiden langs holle wegen, bospaden en over veldwegen. Er zijn verschillende wandel-afstanden 7 - 14 - 21 - 28 - 42  km.
De routes zijn allemaal gemarkeerd met pijlen en iedere zeven á acht kilometer is er een rust -en verzorgingspauze.
Zuid-Limburg

Heuvelland 4-daagse

wandeldagen zuid limburg


Op steenworpafstand van onze mergelboerderij ligt het Ravensbos. Dwars door dit bos loopt de route van het Pieterpad. U kunt op internet kijken, of bij de VVV in Valkenburg navragen, welke wandelroutes het Pieterpad biedt bij ons in de omgeving.

Het Pieterpad

wandelen Limburg

Sint Pietersberg

Op de St. Pietersberg en naast de Encigroeve eindigt het  Pieterpad. Een markeerpunt is hier bewijs van. Een simpel houten bankje  staat er naast en nodigt u uit om uit te rusten.
De Enci groeve, pal  daarnaast, is een uniek stukje cultuur-natuur, ontstaan door de  afgraving van mergelsteen uit de St. Pietersberg, in de afgelopen  honderd jaar. Aan de zijwand bevinden zich schuil- en broedplaatsen van  de Oehoe.
Parkeren o.a. bij:

Sint-Pietersberg
Luikerweg 71
6211 ED Maastricht
Enci-groeve
Natuurgebied Maastricht St Pietersberg
Sint Pietersberg
zeldzame flora

Het Geuldal

Zomer, lente, herfst of winter, het geuldal heeft altijd een unieke sfeer, die nergens anders in nederland te proeven is. Het Geuldal is, bescheiden gezegd, een van de mooiste plekjes van Nederland. De naam, gegeven door het beekje de Geul, herbergt een typische stukje natuur en cultuurhistorische dorpen. Het gebied kenmerkt zich door de invloed van de natuur, zoals de aanwezigheid van zinkflora, tapijten van orchideeën, forellen in de snel stromende Geul, wilgenbossen aan de oevers en op de heuvels grove dennen- en beukenbossen. Ook leven hier een groot aantal zeldzame en beschermde dieren, zoals het Ysvogeltje, de vuursalamander, de alpensalamander, de wezel en nog veel meer.
zeldzame Fauna Zuid-Limburg
Terug naar de inhoud